Skip to main content

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Vraag je gratis ticket aan

WTB en Schouten Techniek winnaars

HOUTEN – Tijdens de Henk & Fred ‘Installatiebedrijf van het Jaar’-verkiezing 2024 werden W Techniek Brabant (WTB Eindhoven) en Schouten Techniek (Zwaag) woensdagavond tijdens de beurs Elektro & Klimaat in Expo Houten uitgeroepen tot winnaars bij de Vakjuryprijs. De publieksprijzen gingen naar Michorius (Haaksbergen) en Unica (Hoevelaken/Zwolle).

De verkiezing ‘Installatiebedrijf van het Jaar’ is een jaarlijks krachtmeting van het installatiemagazine Henk & Fred. Dit jaar waren er voor het eerst twee categorieën: tot 25 medewerkers en installatiebedrijven van 25 medewerkers en meer. “De prijs is echt een aanmoedigingsprijs voor de branche. Op deze manier maken ook kleinere installatiebedrijven kans om een keer de award te winnen”, zegt hoofdredacteur Peter Besselink. De prijzen werden onder andere uitgereikt door voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland.

Vakjuryprijzen
In de categorie ‘tot 25 medewerkers’ ging de eerste plek naar W Techniek Brabant (WTB) uit Eindhoven. De jury was onder de indruk van wat eigenaar Nick van de Werken in drie jaar - sinds de start van het bedrijf - voor elkaar had gekregen. “De visie en ambitie spatten ervan af!”, aldus het juryrapport.

Schouten Techniek uit Zwaag won de Vakjuryprijs in de categorie ‘25 medewerkers en meer’ en werd vooral geroemd vanwege z’n innoverende karakter. “Als het gaat om techniek en energietransitie is Schouten een echte pionier en voorloper in de branche. Met diverse innoverende projecten, weet het bedrijf – vaak met eigen oplossingen - telkens nieuwe wegen te bewandelen.”

Publieksprijzen
De publieksprijzen in de twee categorieën werden gewonnen door Michorius uit Haaksbergen (tot 25 medewerkers) en Unica uit Hoevelaken/Zwolle (25 medewerkers en meer). In beide categorieën kon afgelopen zomer op een shortlist van tien genomineerde bedrijven worden gestemd. Michorius (894 stemmen) en Unica (1.059 stemmen) kwamen daarbij als beste uit de bus. In totaal werd ruim 6.600 keer gestemd voor de Publieksprijs.

Bekijk alle foto's hier.